Yrittäjä elää tilauksista

Tarvitsemme Suomessa ja Päijät-Hämeessä uutta työtä, jotta pystyisiimme ylläpitämään nykyisen sosiaaliturvan, terveydenhuollon, vanhusten- ja vammaisten huollon sekä koulutuksen tason. Tätä varten ensi hallituskaudella tarvitaan 100 000 uutta työpaikkaa.

Päijät-Hämeen alueen elinkeinotoiminnan ja julkisen sektorin tulee hyödyntää alueen vahvoja tiede- ja ammattikorkeakouluja koulutuksen tuottajina sekä toimintansa laadun arvioinnissa sekä tuotekehityksessä. Koulutuksessa olevat opiskelijat tarvitsevat harjoitustöitä. Kannustan alan yrityksiä tarjoamaan opiskelijoille opinnäytetöiksi heidän toimintaansa hyödyttäviä selvityksiä.

Yrittämisessä turhan byrokratian ja säännösten purkamista tulee jatkaa. Alueiden elinvoimaisuutta ja osaavan työvoiman saatavuutta tulee vahvistaa alueen kuntien yhteistyöllä, verokannustimin ja kehittämällä pitkäjänteisesti liikenneyhteyksiä. Yrittäjien jaksamisesta, omistajuuden vahvistamisesta sekä kasvuhakuisten yritysten rahoituksen saamisesta on huolehdittava.

Työttömyys merkitsee yhteiskunnalle osaamisen ja voimavarojen hukkaamista. Lahden ja Päijät-Hämeen erityisongelma on rakenteellinen työttömyys. Erityinen pitkäaikainen ongelma on sitkeä nuorisotyöttömyys. Ohjaamotoiminnan ohella nuorten erityisongelmiin tarvitaan osaamista ja resursseja.

Päijät-Hämeen yritysten osaamistarpeet ja työttömien osaaminen eivät kohtaa. Työnantajien, työvoimaviranomaisten, koulutuspisteiden ja sote -viranomaisten on sovittava yhdessä kuntoutus-, koulutus-, työkokeilu- ja työllistämismallit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *